Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Xoriçada' de la PAH davant un banc per renegociar dues hipoteques de famílies de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Cerdanyola-Ripollet va realitzar dilluns, 3 d'abril, un 'xoriçada' davant l'oficina de 'la Caixa' dels Quatre Cantons, a Cerdanyola. L'acció formava part de la protesta indefinida que l'entitat ha organitzat per pressionar en la renegociació de les hipoteques de dues famílies de Ripollet.

Es tracta dels casos de l'Encarni i la Maika, la primera del barri del Pont Vell amb una hipoteca multidivisa i la segona de Can Clos amb una hipoteca regida per l'IRPH. En el cas de la primera, el crèdit de 208.000 euros signat fa 8 anys s'ha incrementat fins als 215.000, tot i haver aportat fins al moment uns 90.000 euros. Està pagant una quota d'uns mil euros mensuals, tot i ser una família monoparental.

Per la seva part, la Maika, també té una quota de 1.000 euros. Deu 180.000 euros i ha intentat vendre's el pis però no li donen per cobrir el deute. La PAH demana per ambdues que 'la Caixa' els passi les hipoteques a l'euríbor i una quota d'uns 500 euros al mes per poder pagar i viure.

Podeu veure més fotos de l'acció al Facebook de la PAH i també un vídeo.

E.P.