Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple del 10 de novembreLes ordenances seran prorrogades

L’Ajuntament de Ripollet mantindrà els mateixos impostos de l’any passat, ja que cap de les modificacions proposades va aconseguir la majoria absoluta necessària per ser aprovada. Finalment, no hi haurà cap increment ni rebaixa en els impostos, ni tampoc es suprimirà la taxa de recollida de les escombreries com demanaven PP, CiU i el CpR, a causa de la inesperada absència del portaveu convergent. Xavier Peñarando va haver de deixar la sala enmig de les votacions, per l’avís que la seva dona estava de part. Això va provocar l’empat i per tant, la impossibilitat d’aprovar cap canvi.

Les propostes dels partits
La proposta de l’equip de govern socialista era que els impostos augmentessin una mitjana del 3 % i mantenir congelada la taxa de recollida d’escombreries. L’altre aspecte general de l’expedient de modificació d’ordenances del PSC era l’augment de l’1 % de l’IBI, acceptant l’esmena d’Iniciativa Verds. Així mateix, volien incloure descomptes en la contribució urbana per famílies nombroses, en funció dels seus ingressos i tipus d’habitatge, i la reducció la limitació de la bonificació que es venia realitzant en l’IBI dels solars que les constructores compren per fer pisos, que passa del 90 al 50 %. Per últim, pretenien un increment del 4 % a l’IAE i als guals i el 3 % per la resta de taxes, reserva de la via pública, vehicles, plusvàlua i construcció.
Quant a les propostes alternatives, el Partit Popular va portar a debat la supressió de la taxa d’escombreries. L’eliminació d’aquest impost també va ser demanat pel Compromís per Ripollet, juntament amb la congelació de l’IBI i de l’impost de vehicles. Cap d’aquestes propostes va poder tirar endavant, ja que no va reunir la majoria absoluta que exigeix la Llei per fer canvis als impostos municipals.