Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i Jardinet organitzen un taller sobre plagues i malalties a l'horta ecològica

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet i la cooperativa Jardinet han organitzat un taller de control de plagues i malalties a l'horta ecològica. L'activitat tindrà lloc el 16 de març, de deu del matí a les dotze del migdia, a l'horta social del Molí d'en Xec i anirà a càrrec de l'expert Mario Giménez. L'acte va adreçat no només als usuaris de l'horta social, sinó també a tots els interessats de Ripollet.

Durant el taller es donaran a conèixer diferents mètodes i tractaments ecològics contra les principals plagues i malalties de l'horta, a més d'aprendre a instal·lar trampes i atraients, com també la preparació i aplicació d'extractes vegetals i altres mitjans de lluita alternativa contra les plagues.

Àngels Blànquez, de Jardinet, ha explicat que "el concepte de plaga a l'horta ecològica no comença en l'aplicació de productes, sinó per les tècniques de cultiu: cal tenir un bon sòl, amb un adobat correcte i unes bones condicions d'aireació. També és molt important realitzar la rotació de cultius, alternar les famílies de diferents elements evita l'adaptació de les plagues; i també cal tenir en compte afavorir els mateixos enemics naturals de les plagues".

En aquest sentit, Blànquez ha afegit que en el taller els assistents fabricaran "hotels d'insectes, sobretot per marietes pels pugons, i també caixes niu per als ratpenats, o trampes cromàtiques, perquè alguns insectes senten atracció per certs colors com el groc, i que serveixen per atrapar aranyes vermelles o mosca blanca. També hi ha trampes amb productes químics com les feromones però que estan acceptades en l'horta ecològica".

Malgrat tot això, Blànquez assegura que la intenció no és eliminar totalment les plagues. "És impossible no tenir pugons", ha reconegut. "Però cal trobar l'equilibri" entre "una població mínima" d'aquests animals "i una bona producció de conreu".

E.P.