Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres ripolletencs participen en un pla per millorar la societat amb l'economia digital i sostenible

Imatge 1.
Imatge 1
Fins a 25 joves del Vallès Occidental prendran part al llarg dels mesos vinents en el projecte Digital&Green Skills Vallès. Es tracta d'un projecte de formació i ocupació per a joves, que rebran formació avançada en competències digitals, innovadores i sostenibles. També rebran formació pràctica i tindran contacte amb empreses i agents del territori. Durant aquesta primavera fins al mes de juny, els participants elaboraran un 'Catàleg d'experiències', que han de perseguir un impacte social a la comarca i, alhora, significar una millora de les condicions de vida de la ciutadania. La formació ocupacional els permetrà posar en pràctica aquestes experiències en el context real. Tres d'aquests 25 joves són de Ripollet.
Els joves que formen part del projecte seran anomenats agents de canvi, i comptaran amb el suport de professionals de la docència i del coaching professional especialitzat. El projecte està impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Eurecat. En la presentació del projecte, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha demanat als joves participants que treballin en xarxa: "Ajudeu-nos a indicar quin és el futur, per una economia sostenible ambientalment i social. Hem de treballar en xarxa i ser innovadors i podem avançar gràcies a aquest programa de coneixement".

Els 25 joves participants s'han seleccionat d'entre 105 persones que s'hi van interessar. Són joves amb una procedència territorial diversa i amb perfils professionals molt heterogenis, des d'enginyers, biòlegs, productors d'espectacles, criminòlegs, dissenyadors o pedagogs, entre altres. Aquest és un aspecte clau per potenciar l'impacte del projecte en la comarca i, d'aquesta manera, assolir resultats a partir de les sinergies que es creïn entre les diferents disciplines. Pel que fa als municipis de procedència, hi ha representants de 14 municipis, 3 d'ells de Ripollet. I, pel que fa als nivells formatius, tots compten amb cicle superior o grau universitari.

Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental.

J.S.