Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ecoparc-2 invertirà 1.300.000 euros en canviar quatre dels seus biofiltres

Imatge 1.
Imatge 1
L'Àrea Metropolitana de Barcelona, responsable de l'Ecoparc-2, ha comunicat que a partir del 13 de març durà a terme el recanvi de quatre biofiltres de la instal·lació. Els treballs s'allargaran fins a mitjan juny i comptaran amb una inversió d'1.300.000 euros. L'anunci arriba després que diversos veïns de Ripollet hagin denunciat a l'Ajuntament nous capítols de pudors possiblement provinents d'aquesta planta.

L'Ecoparc-2 assegura que amb els nous canvis les emissions de substàncies i les olors que comporten disminuiran de manera molt considerable. Amb aquestes inversions, la planta haurà complert més de dos anys fortes inversions destinades a canviar dos dels sis biofiltres que té en funcionament i a substituir la coberta del sostre del digestor principal.

Malgrat tot, l'equip de govern encoratja els veïns de Ripollet a continuar denunciant les molèsties que la planta els pugui ocasionar a través del formulari que té habilitat pel control d'episodis d'olors, a la pàgina web de l'Ajuntament.

El govern afegeix que no comparteix el model de tractament de residus que es duu a terme en els actuals Ecoparcs. Per aquesta raó segueix treballant en un model diferent de tractament de residus que permeti en un futur poder prescindir d'aquestes plantes de tractament de residus.

E.P.