Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La poda d'arbrat es realitza només en aquells exemplars que ho necessitin

Imatge 1.
Imatge 1
La brigada de jardineria municipal està realitzant des de principis d'any la poda només en aquells arbres que realment ho necessitin. D'aquesta manera, des de la Regidoria de Medi Ambient s'assegura el volum de biomassa més òptim, en contrapunt a les podes realitzades de forma sistemàtica anualment.

En aquest sentit, es tallaran les branques debilitades, mortes o en perill de trencar-se, a més d'eliminar-se els rebrots que no aportin una bona estructura als exemplars. També es tallen aquelles branques que interfereixen amb cables elèctrics, les que poden penetrar a les finestres dels habitatges o produir molèsties a veïns i veïnes, i les que puguin obstaculitzar el trànsit de vehicles.

Mantenir la biomassa correcta mitjançant la limitació en les podes a part d'oferir un gran valor estètic, paisatgístic i proporcionar zones de lleure i d'esbarjo, és important també per la salut. Els arbres contribueixen a regular la temperatura de l'ambient i dels habitatges, ajuden a retenir l'aigua de la pluja, afavoreixen la biodiversitat, redueixen el soroll i retenen la pols evitant que entri a les cases, proporcionen oxigen i netegen l'aire de les emissions atmosfèriques de C02 dels vehicles i xemeneies, entre altres.

E.P.