Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim carrega contra l'oposició per la benzinera de Can Mas però fa una crida al diàleg

Imatge 1.
Imatge 1
El grup municipal de Decidim ha fet públic un comunicat en el qual qualifica de "lamentable" el rebuig de les formacions municipals de l'oposició (a excepció d'ERC-JpR) a la modificació urbanística del Pla General que hauria permès el canvi d'ubicació de la benzinera de Can Mas, d'estar al costat de l'escola El Martinet a estar al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Una reubicació que, segons Decidim, "havia estat consensuada amb els veïns i veïnes, l'AMPA de l'escola i l'empresa promotora de la benzinera, Bon Àrea".

Després de destacar que la instal·lació de la benzinera és "un llast acumulat d'anteriors legislatures de governs sòcio-vergents (PSOE-CiU), aprovada sense tenir en compte els interessos dels veïns i de l'escola", Decidim subratlla que la postura de l'oposició "suposa dinamitar una manera de governar basada en el diàleg, la participació, el pacte i el consens amb totes les parts per tal de resoldre conflictes".

El document, llegit per Jacint Padró, el qual estava acompanyat per l'alcalde, José María Osuna, i altres membres de la coalició política, apunta que l'oposició sabia "quines eren les conseqüències del seu posicionament", però "els ha pogut més la voluntat de dinamitar l'acció de govern que mirar en pro del bé de tot el poble". En aquest sentit, des de Decidim avisen que "ara, per la seva voluntat, la podem arribar a tenir instal·lada [la benzinera] on ningú no la vol: a la vora de l'escola El Martinet".

La coalició al capdavant del govern local també acusa el PSC i CiU de no haver qüestionat mai el Pla General vigent, el qual permet la instal·lació d'aquest tipus de serveis. A més, la formació també assegura que totes les forces municipals han disposat de tota la informació sobre la benzinera i, "per tant, no acceptem que l'oposició amagui el cap sota l'ala dient que requerien més informació per poder fer una valoració de la modificació del Pla General".

Malgrat tot, el comunicat de Decidim acaba fent una crida "a la responsabilitat de totes les parts" per "revertir la situació, evitar la demagògia i trobar el punt d'acord". "Estem convençuts que el govern seguirà treballant per teixir consensos que permetin tornar a portar al més aviat possible aquest punt al Ple municipal i que, llavors sí, es pugui arribar a aprovar tal com es reclama des de l'escola i el barri".

E.P.