Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La inclusió de les propostes d'entitats i partits endarrereixen la tramitació del Pla de Mobilitat

Imatge 1.
Imatge 1
El regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, ha assegurat que la tramitació de l'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) està "comportant més temps del previst inicialment per poder incloure la celebració d'una catorzena d'assemblees ciutadanes i l'estudi i posterior inclusió d'al·legacions presentades tant dels grups municipals com d'entitats i persones a títol particular".

Una vegada enllestit aquest tràmit i en rebre el document definitiu per part de l'empresa Doymo, encarregada de la redacció del PMUS, es remetrà tant a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) com a la Direcció de Polítiques Ambientals de la Generalitat, les quals han d'emetre els informes preceptius. Serà en aquest moment quan es faci la presentació als grups municipals prèvia al seu debat en el ple de l'Ajuntament i, si escau, la seva aprovació definitiva.

Segons l'Ajuntament de Ripollet, tant la Diputació de Barcelona com l'ATM han qualificat la proposta del PMUS d'excel·lent, sobretot pel que fa a la part participativa de l'elaboració del document. La Regidoria de Mobilitat considera que, precisament, aquesta part "era molt necessària perquè ha permès la millora del document inicial gràcies a les aportacions fetes pels diferents actors de la vida municipal".

No obstant això, el regidor Sánchez afirma que "recollim el malestar d'ERC perquè se'ls hauria d'haver anat informant amb més regularitat". I afegeix que les al·legacions presentades per ERC "estan molt en la sintonia de les polítiques municipals del govern en l'àrea de transport públic i mobilitat, com s'ha vist reflectit en el pressupost i les actuacions de l'any 2016 i d'aquest 2017".

E.P.