Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC presenta una moció sobre el dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial

Imatge 1.
Imatge 1
El PSC de Ripollet presentarà al proper Ple de l'Ajuntament (que se celebrarà el 23 de febrer) una moció per aplicar la llei del dret a l'habitatge de les persones amb risc d'exclusió residencial. La llei, aprovada pel Parlament de Catalunya, respon a la necessitat de què les administracions estableixin mecanismes prioritaris per tal de mobilitzar el parc d'habitatges buits i representa una eina legal "molt important per pal·liar la situació de risc residencial que pateixen moltes persones al nostre municipi", segons expliquen els socialistes ripolletencs en un comunicat.

Segons el PSC, diversos ajuntaments van iniciar al gener les gestions per agilitzar les expropiacions temporals d'habitatges buits a les persones jurídiques titulars d'habitatges buits d'acord amb la normativa, per la qual cosa la formació insta l'Ajuntament de Ripollet "ha de ser proactiu en l'aplicació d'aquesta llei".

Per altra banda, la moció també dóna suport al conveni de corresponsabilitat de les companyies subministradores d'energia sobre la pobresa energètica. Es tracta d'un text consensuat per la Generalitat, les quatre diputacions i el món municipal que suposa, entre altres coses, que les companyies hauran de cobrir el 50% del cost que genera la pobresa energètica, inclòs el cost que genera als ajuntaments.

E.P.