Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

18 comparses participaran a la Rua de Carnaval 2017

Imatge 1.
Imatge 1
El Patronat Municipal de Cultura ha informat, un cop finalitzat el termini d'inscripció per participar com a comparsa a la Rua de Carnaval, que enguany s'han batut rècords d'inscripció. En total, es preveu la participació de 1.169 persones, repartides en 18 comparses. Els actes de Carnaval s'iniciaran aquest dimecres, 22 de febrer, amb la penjada del Cabraboc al balcó de Ripollet Ràdio (Rbla. Sant Jordi, 6) i tabalada, a càrrec dels Diables de Ripollet.
El Cabraboc, un dels grans protagonistes
Una de les novetats de l'edició d'enguany del Carnaval ha estat la iniciativa "El viatge del Cabraboc". Amb l'objectiu d'apropar la figura d'aquest personatge a les escoles s'ha ofert la possibilitat als centres que ho volguessin de comptar amb la visita del Cabraboc de la mà dels Diables de Ripollet. L'activitat, que es va dur a terme durant la setmana passada, va consistir en l'explicació de la llegenda del Cabraboc i una breu història del Carnaval als alumnes de cicle superior i que ells fossin els encarregats d'explicar-ho als més petits de l'escola. En total han participat 7 escoles i la valoració que se n'ha fet ha estat molt positiva.

Finalment i seguint amb les novetats d'aquesta edició, el divendres 17 de febrer es va iniciar la difusió de l'animació que ha produït l'Ajuntament sobre La llegenda del Vell, la Vella i el Cabraboc. Es tracta d'una animació original feta pels il·lustradors Jordi Porras i Esther Bernal que explica d'una manera molt visual la llegenda del Vell, la Vella i el Cabraboc i que s'ha enviat a les escoles, alhora que s'ha penjat en les xarxes socials.El Carnaval a les escoles
Les escoles de Ripollet es preparen pel Carnaval, que tindrà lloc el proper divendres, 24 de febrer. Un any més, les rues formades per escolars del municipi ompliran els carrers divendres a la tarda. Així, l'escola Pinetons farà el seu recorregut des de l'escola fins al Pavelló Municipal d'Esports, on a les 17.30h està previst que comenci l'espectacle infantil dels Mainasons. El recorregut estarà amenitzat amb el grup Batukamela de Cerdanyola. L'escola Tatché també farà una cercavila acompanyada de batucada i un drac de capgròs fins el Pavelló. El col·legi Fedac Ripollet sortirà a les 15h per fer un recorregut que tornarà cap a l'escola. Per la seva banda, l'Escursell durà a terme una rua dins el recinte del parc del Riu Ripoll i tornarà a l'escola. Finalment, l'escola Tiana farà una cercavila també al voltant de l'escola.

PROGRAMA CARNAVAL 2017 #ComSardines

Dimecres, 22 de febrer
Penjada del Cabraboc al balcó de Ripollet Ràdio i tabalada a partir de les 18.30h, a càrrec dels Diables de Ripollet.

Divendres, 24 de febrer
CARNAVAL INFANTIL a la plaça Joan Abad
17.30 h Espectacle infantil per als més petits amb Mainasons
18.45 h Festa per a públic familiar amb DJ Raul Gordillo i animador

Una de les novetats és que les Bruixes de Ripollet no representaran divendres la llegenda del Vell i la Vella.

Dissabte, 25 de febrer
RUA DE CARNAVAL
17.30 h Desfilada de comparses amb la participació de la colla Diables de Ripollet i l'Escola de Música de Ripollet.
Recorregut: inici a la rambla de Sarrià de Ter, rambla de Sant Jordi, rambla de Sant Esteve i rambla dels Pinetons.

Com l'any passat, comptem amb la participació de l'Escola de Música de Ripollet que serà la primera comparsa, després de l'encapçalament per part dels Diables de Ripollet. Una de les novetats més destacades és la crida feta a què tothom que vagi disfressat s'uneixi al final de la Rua, per fer-la ben gran, i que tothom participi al final de festa amb DJ a la rambla Pinetons. Per això, el hastag del Carnaval 2017 és #comsardines perquè l'objectiu és que tothom participi, no només fent d'espectadors; animem tothom a sortir al carrer i a compartir les fotografies a les xarxes socials amb aquest hastag.

BALL DE CARNAVAL JOVE
23.30 h Ball de nit amb DJ Joel
23.00 h Obertura de portes
Pavelló d'Esports Joan Creus
Org: Regidoria de Joventut

La marxa jove comptarà amb el concurs de disfresses. Per poder optar als premis del ball, caldrà inscriure's el mateix dia a la taquilla del Pavelló, des de les 24h fins a l'una de la matinada. Hi podran participar joves entre 12 i 30 anys. Com a nota important, recordar que l'accés al Carnaval Jove dels menors de 16 anys haurà de ser amb la companyia dels seus progenitors o tutors.

Dimarts, 28 de febrer:
17 h Ball de Carnaval al Casal d'Avis

Dimecres, 1 de març:
20 h Sardinada popular al parc de Rizal. A càrrec de l'Associació Gastronòmica El Setrill

R.H.