Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PAH omple el Centre Cultural en la xerrada sobre les clàusules bancàries abusives

Imatge 1.
Imatge 1
La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir de gom a gom dijous al vespre, 16 de febrer, per assistir a la xerrada organitzada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) sobre les clàusules bancàries abusives. La xerrada va anar a càrrec de l'advocat sabadellenc José Antonio López Ordóñez, el qual va explicar com es poden reclamar les clàusules sòl i també va desvelar les tàctiques que poden realitzar els bancs a l'hora de tornar aquests diners.

Ordóñez va revelar que no totes les clàusules sòl són nul·les, sinó que cal mirar cas per cas. També va explicar que els bancs han de donar una resposta abans de tres mesos a partir de la reclamació i que saber la quantitat a retornar "haurà de ser un acte de fe" perquè és complicat calcular-la amb seguretat. L'advocat també va explicar que hi ha dues formes de recuperar els diners: o bé en ingrés bancari, cosa que tindrà unes implicacions fiscals, o bé amortitzant capital de la hipoteca, sense condicions fiscals.

Ordóñez també va parlar d'altres clàusules considerades abusives, com la del venciment anticipat o la de despeses. Unes clàusules, però, que no són considerades sempre com a nul·les, per la qual cosa tot dependrà, en gran mesura, del jutjat on es dirimeixi la causa, segona l'advocat sabadellenc.

E.P.