Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet participa en les jornades per prevenir la LGTBIfòbia

Imatge 1.
Imatge 1
El 27 de gener es va celebrar la primera jornada de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya amb el nom "Les polítiques LGTBI al món local, articulacions i aliances". Aquesta jornada va tenir lloc al Casal Pere Quart de Sabadell i va comptar amb la participació de 18 municipis amb més de 150 persones assistents de diverses poblacions i entitats. Entre els assistents i participants estava Ripollet, representat per l'alcalde, José María Osuna, i pel regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez.


Va inaugurar l'acte la Directora General d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, el diputat delegat d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández. El regidor de Ripollet, Fran Sánchez, va ser l'encarregat de donar la benvinguda a les jornades, acompanyat de les regidores dels ajuntaments de Terrassa i Cerdanyola.

A la tarda, Ripollet va formar part del taller "Obrim armaris, el paper de les polítiques locals en la prevenció de la lgtbifòbia", explicant l'experiència de les polítiques LGTBI a Ripollet. En aquest taller van participar el regidor Sánchez, Merche Delgado, coordinadora de polítiques d'igualtat de l'Ajuntament de Ripollet, i Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia. Els ponents van explicar la campanya dels cordons contra l'homofòbia a la qual posteriorment es va sumar la Xarxa de Municipis.

També van parlar sobre el treball que es realitza amb les entitats de la ciutat, posant com a exemple la manifestació descentralitzada i la manifestació LGTBI celebrades el mes de juny del 2016, les activitats LGTBI incloses al programa d'actes de commemoració de l'Any Lorca, els tallers afectius sexuals als instituts i el conveni i accions que es fan amb l'Observatori Contra l'Homofòbia.

M. L.