Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova sessió informativa sobre el programa de formació de l'FP Dual a Alemanya

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 2 de febrer, la sala d'entitats del Centre Cultural acull una sessió informativa sobre l'FP Dual a Alemanya, 'Catazubi 2017'. La xerrada començarà a les 18 hores i està oberta a tothom. L'FP Dual a Alemanya és un programa de formació ocupacional adreçat a joves catalans d'entre 16 i 30 anys, que estiguin a l'atur, que no tinguin estudis universitaris, però hagin acabat l'ESO. La formació i les pràctiques a empreses es realitza durant 3 anys a Alemanya.
El Govern alemany necessita cobrir vacants en el seu mercat laboral, i per això ofereix aquesta formació ocupacional. El Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s'acaba la formació, els alumnes d'FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 22.000 i 30.000 euros bruts l'any.

L'empresa catalana Bridge4Mobility (B4M), ubicada a Mataró, és l'encarregada de reclutar prop de 200 candidats d'arreu de Catalunya per al programa. Ara comença la selecció dels candidats per al curs que començarà el pròxim agost. Durant els propers tres anys, combinaran la formació a les aules amb l'experiència laboral a Alemanya. A més, els aspirants també disposen d'un curs intensiu d'alemany de 450 hores subvencionat, a més d'ajudes per al trasllat a Alemanya. En les anteriors tres edicions, hi han participat prop de 350 seleccionats.

J.S.