Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 'desmesurada' vida de Ramon Llull arriba a la Biblioteca de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
La Biblioteca Municipal de Ripollet acull des del 23 de gener fins al 10 de febrer la mostra La desmesurada vida de Ramon Llull. Es tracta d'una instal·lació que commemora els 700 anys de la mort d'un dels escriptors i pensadors més destacats de l'Edat Mitjana. Per commemorar l'efemèride durant l'Any Llull celebrat l'any passat, la Institució de les Lletres Catalanes va crear aquesta mostra de petit format, que permet un apropament a la figura de Llull. L'exposició arriba a Ripollet després de voltar per nombrosos municipis.
Ramon Llull és una figura complexa, inacabable, per això s'ha creat un format que permeti conèixer Llull amb més calma. La mostra combina dos elements diferents: una publicació gratuïta que la gent es pot endur on s'expliquen els fets més destacats de l'obra i vida de Llull; i una estructura expositiva que mostra la importància de Llull en la posteritat i la seva connexió amb el món actual. L'estructura serveix com a suport de la publicació. Joan Santanach, comissari de l'Any Llull, ha estat l'encarregat dels continguts de la mostra i la publicació.

L'exposició romandrà a la Biblioteca fins al 10 de febrer. Aquesta mostra se suma a l'exposició Ramon Llull. Llibre d'Amic e Amat, que va organitzar la CRAC el passat octubre al Centre Cultural. D'aquesta manera, es posa punt final a l'homenatge que fa Ripollet a aquest pensador.

J.S.