Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet participa en un projecte per impulsar l'economia social i solidària

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet participa en el projecte ESStem treballant, impulsat conjuntament amb els consistoris de Montcada i Reixac, Cerdanyola i Barberà per potenciar l'economia social i solidària. Els quatre municipis s'han acollit a una línia d'ajudes de la Diputació de Barcelona que els ha atorgat una subvenció de 18.000 euros. Els diners es destinaran a elaborar una diagnosi del territori per tal d'analitzar les oportunitats i possibilitats d'impulsar projectes de caràcter social i fomentar la iniciativa emprenedora i cooperativa.

El projecte integral i mancomunat tracta d'impulsar una economia social i solidària, promoure un canvi de cultura per començar a desenvolupar accions de difusió, comunicació i sensibilització en el territori sobre l'economia social. La diagnosi prèvia que començarà ara pretén conèixer el teixit cooperatiu els municipis, saber quines empreses, cooperatives, fundacions i associacions desenvolupen aquest sistema, detectar les necessitats d'ocupació, consum i habitatge de la població i saber quins espais i equipaments, tant públics com privats, hi ha en desús i estudiar la viabilitat de cedir-los per a aquelles iniciatives amb finalitat social.

Foto: L'alcalde de Ripollet, José María Osuna (en primer terme) signa el conveni de col·laboració amb els seus homòlegs de Cerdanyola, Montcada i Barberà.

E.P.