Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acte de solidaritat a Ripollet amb Joan Coma

Imatge 1.
Imatge 1
Tal com s'havia convocat arreu de Catalunya, a les 8 del vespre més d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dimarts, 27 de desembre, davant l'Ajuntament per tal d'expressar el seu suport i solidaritat a Joan Coma. El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Vic havia estat detingut al matí per un presumpte delicte de sedició. La concentració ha estat encapçalada per representants de Decidim Ripollet, ERC-JpR, PDECAT i l'ANC. El mateix alcalde, Jose M. Osuna, ha llegit el manifest redactat per la plataforma Moviment 30/03 en suport al regidor de la CUP, sota el títol 'El futur del nostre poble no el decidirà cap tribunal: ni un pas enrere'.
Joan Coma ha estat detingut "per haver defensat en un Ple Municipal el dret a desobeir lleis injustes", en paraules seves de camí a Madrid per declarar davant l'Audiència Nacional. La detenció s'ha produït després que Coma es negués en dues ocasions a declarar davant aquest tribunal.

El manifest, on es defensen conceptes democràtics com Llibertats, Solidaritat i Democràcia, denuncia "l'autoritarisme d'un estat que pretén anul·lar la representativitat ciutadana en voler condemnar la llibertat d'expressió política dels regidors en el ple municipal". El text, ple de paraules de solidaritat a Coma, també és una crida a la calma i a la no-violència. La concentració ha finalitzat amb el cant dels Segadors.

Poden descarregar el manifest al document adjunt.

R.H.