Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encara hi ets a temps: Digues no a la grip

Imatge 1.
Imatge 1
El passat 24 d'octubre es va iniciar la campanya de vacunació per prevenir la grip. Des de l'Institut Català de la Salut i l'Equip d'Atenció Primària de Ripollet recorden: "Si no us heu posat la vacuna encara hi sou a temps, ja que a Catalunya la grip arriba amb l'hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener". Només cal demanar hora al teu centre d'atenció primària.
La grip és una infecció vírica de les vies respiratòries. Els virus gripals varien d'una any a l'altre, per tant la vacuna també varia cada temporada, és per aquest motiu que cada any ens hem de vacunar. La grip es transmet amb facilitat d'una persona a una altra de tres maneres: petites gotes que s'expulsen en tossir o esternudar, per contacte de la pell o mucoses i per tocar o compartir estris i altres objectes sense netejar-los degudament.

Qui s'ha de vacunar?
La vacuna antigripal està indicada especialment a les persones que tenen un alt risc de complicació de salut si pateixen la grip, com per exemple:

· persones més grans de 60 anys,
· persones internades en institucions,
· persones que pateixen malalties pulmonars (MPOC, asma...) o malalties cardíaques,
· persones amb diabetis,
· dones embarassades,
· persones amb obesitat mòrbida (IMC >40),
· persones amb immunosupressió.

Fins quan em puc vacunar?
Normalment tenim vacunes antigripals disponibles als centres d'atenció primària de la ciutat fins mitjan gener.

Més informació al Canal Salut de la Generalitat.

Podeu demanar visita per internet a programació de visites de l'ICS.