Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple del 30 d’octubre de 2003

Anit es va celebrar un nou ple ordinari, que va aprovar la creació de l’escola bressol municipal i les 5 mocions presentades. La sessió va començar amb el vistiplau de tots els partits a la creació d’un nou servei, l’escola bressol. Aquest punt, tractat per via d’urgència, inclou dues de les al·legacions que en el seu dia va aportar el COP, que no es descarti la gestió pública ni la construcció d’obra, enlloc d’una de tipus modular.

Quant a les mocions, van ser aprovades per unanimitat el reconeixement de la sardana com a patrimoni universal, demanat per Convergència, i el suport als afectats per l’asbestosi, perquè puguin actuar legalment contra la Uralita, presentada pel PSC. La moció d’ICV, contra la cessió del registre municipal d’immigrants estrangers, va ser aprovada, però el PSC i CiU van abstenir-se i el PP s’hi va oposar. Quant a la moció convergent contra la llibertat d’horaris comercials, també va properar amb el suport d’ICV, el CpR i el PSC i l’abstenció del PP.

Dijous es va aprovar el final del ligiti amb els propietaris de la promoció de règim especial de Ripollet Invest i que l’Ajuntament es faci càrrec d’arranjar diversos defectes en l’acabat de l’obra. Aquest punt va ser aprovat pels vots favorables del CpR, ICV i PP i l’oposició de CiU i PSC. L’acceptació definitiva d’aquesta moció està supeditada als informes jurídics, encarregats per l’alcaldia, que argumenten que les arques municipals no poden assumir únicament tota la responsabilitat, ja que és compartida en un 45% per la Diputació, ni sense un dictamen sobre les possibles negligències dels constructors i tècnics.

A la sessió, que va durar tres hores, també es va discutir el perquè no s’havia acceptat la discussió de les mocions sobre la supressió de la taxa d’escombraries ni la reducció del tiquet del menjador. Mentre l’alcalde, Juan Parralejo, va explicar la negativa en que es tractava d’un tema d’ordenances i pressupostos, el portaveu del Compromís, Jacint Padró, va qüestionar la legitimitat d’impedir que aquest punt fos discutit i votat.