Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Vaticà tanca l'Any Jubilar de la Misericòrdia amb les catifes florals de Cultura i Tradició

Imatge 1.
Imatge 1
Membres de Cultura i Tradició van viatjar al Vaticà amb la Federació Catalana d'Entitats Catifaires entre el 12 i el 13 de novembre per elaborar dues catifes florals a la basílica i a la plaça de Sant Pere. La Federació formava part de la Comissió Internacional de Catifaires d'Art Efímer per celebrar la clausura de l'Any Jubilar de la Misericòrdia.

Els sis membres de la junta directiva de la Federació Catalana, entre ells el ripolletenc Pere Padró, es van encarregar de la catifa de la basílica, la qual es va situar davant de l'altar major, sota la cúpula de Miquel Àngel i sota del baldaquí de Bernini. En aquest lloc, l'endemà, el papa Francesc va oficiar la missa de cloenda de l'any Jubilar de la Misericòrdia. Era la primera vegada que es feia una catifa en aquest lloc tan emblemàtic.

La catifa es va elaborar sobre un suport de fusta inclinada perquè es pogués veure millor. La catifa va ser una adaptació floral de la madonna de Roberto Ferruzi, pintura amb la qual va guanyar la biennal de Venècia el 1897. Es va utilitzar flor seca i flor natural de diverses varietats. Padró, president de Cultura i Tradició, es va encarregar de fer el rostre de la madonna amb pigments naturals portats de Ripollet. El ripolletenc va tenir diversos assistents que li van facilitar la feina.

La catifa de la plaça de Sant Pere, realitzada per altres membres de la Comissió, es va elaborar amb una tècnica mixta: flors i altres elements naturals. S'hi van plasmar els símbols del Jubileu de l'Any de la Misericòrdia.

Abans de la confecció de les catifes, el papa Francesc va rebre els membres de la Comissió, els quals li van oferir uns obsequis. L'endemà van assistir a la missa en un lloc privilegiat: el costat dret de l'altar major de la basílica.

E.P.