Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festa del Pla de Reixac demana la implicació dels veïns en la protecció de l'espai

Imatge 1.
Imatge 1
La festa matinal del Pla de Reixac, que es va celebrar dissabte 19 de novembre, va ser un èxit de participació. La jornada estava organitzada per l'Ajuntament de Montcada amb la col·laboració estreta del consistori de Ripollet, i comptava amb un bon nombre d'activitats de tot tipus per a totes les edats. Una de les activitats que ha atret més persones ha estat l'ascensió en globus aerostàtic, que ha reunit prop d'un centenar de persones, que han gaudit d'una visió privilegiada de la zona. D'altra banda, la caminada guiada de 6 quilòmetres per l'entorn del Pla de Reixac ha aplegat una cinquantena de participants.
Durant la jornada, s'han realitzat activitats per a la canalla, amb una representació de titelles i la narració de contes amb música, a més de jocs i altres iniciatives per conèixer la fauna i la flora de la zona. S'ha instal·lat un punt d'informació amb plànols del Pla de Reixac, on els assistents han tingut l'oportunitat de respondre una enquesta per opinar sobre els usos que podria tenir l'espai, per tal de preservar-lo. S'han omplert més de 350 enquestes. La matinal ha comptat també amb l'actuació del grup La Portàtil FM.

En el torn dels parlaments, els representants polítics dels ajuntaments de Montcada i Ripollet han coincidit a demanar la col·laboració de la ciutadania per aconseguir que la zona passi a ser un espai de reserva natural. El regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, s'ha compromès a donar suport l'Ajuntament de Montcada i Reixac en la defensa del sector perquè, malgrat que l'espai es troba al terme municipal del municipi veí, "el territori és de tots i totes, i per a Ripollet el Pla de Reixac és la nostra finestra". Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de Montcada, Sergi Martín, ha lamentat algunes activitats irrespectuoses amb el medi ambient que es realitzen al Pla de Reixac i l'existència d'alguns abocadors il·legals de deixalles. Per a Martín, "el compromís del govern municipal de Montcada és protegir aquest entorn magnífic". La festa matinal ha acabat amb una paella popular, que ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Ripollet.

Fotos: Ajuntament de Montcada i Reixac.

J.S.