Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la valoració dels projectes presentats pels alumnes d'ESO per als pressupostos participatius

Imatge 1.
Imatge 1
Dilluns, 7 de novembre, es va reunir l'equip de treball que ha de valorar els 13 projectes presentats pels joves de quart d'ESO de Ripollet per a dur a terme dins les inversions municipals del 2017. L'equip de treball està format per membres dels serveis de l'Ajuntament que valoren els projectes tècnicament i econòmicament. En alguns casos, fins i tot, els projectes es podrien fusionar entre ells per molt similars.

Amb la selecció dels projectes (pels mateixos alumnes dels instituts ripolletencs) acaba la primera fase dels pressupostos municipals participatius. La segona fase començarà el 19 de novembre amb un acte al Teatre Auditori del Mercat Vell (a les cinc de la tarda) en el qual es presentaran els projectes triats. La sessió serà oberta però cal recollir les entrades al Centre Cultural.

A partir d'aquest acte començarà el període de votació popular (fins al 4 de desembre). Totes les persones empadronades a Ripollet, nascudes fins al 2001, podran votar en línia, a través de la pàgina participa.ripollet.cat o bé a les urnes que s'habilitaran al Centre Cultural, al poliesportiu municipal i a l'OAC, com també als punts de votació mòbils que es col·locaran durant els caps de setmana a diferents punts de Ripollet La votació dels projectes per als pressupostos participatius serà l'estrena de la nova web participa.ripollet.cat, amb la qual el govern vol oferir un espai d'informació i participació en els projectes municipals.

Així, aquest nou portal municipal oferirà una primera informació del Pla d'Acció Municipal, que inclourà les línies de treball del govern municipal i noves accions de participació ciutadana que l'enriquiran i el dotaran de més contingut. Segons Pilar Castillejo, primera tinent d'alcalde, aquesta web "servirà per continuar posant l'accent en un dels eixos més característics del nostre govern, la participació dels veïns i veïnes en els projectes de poble i l'acostament de l'Ajuntament perquè sigui una veritable eina al servei del municipi".

Els pressupostos participatius 2017 ofereixen als veïns i veïnes de Ripollet una bona oportunitat per tal que, entre tots, es puguin triar algunes de les inversions que es faran al municipi durant l'any vinent. Inversions que han estat proposades pels joves de Ripollet i que han estat pensades per cobrir un ampli ventall de necessitats del municipi.

E.P.