Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ciutadans denuncia l'Ecoparc a la Fiscalia per un delicte contra el mediambient

Imatge 1.
Imatge 1
Les agrupacions locals de Ciutadans (C's) de Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda han denunciat davant la Fiscalia la planta de reciclatge de residus Ecoparc. La causa de la denúncia ha estat el desbordament de fangs d'una bassa de la instal·lació que es va produir el 5 d'octubre.

El portaveu de C's a Ripollet, Josep Gabarra, ha explicat que "no ens creiem" l'informe que el mateix Ecoparc va emetre sobre l'incident a petició dels alcaldes de Ripollet i de Montcada. El document assegurava que el desbordament eren fangs no contaminants provinents d'una bassa i amb destí a la depuradora municipal (vegeu notícia relacionada).

Segons Gabarra, aquest material sí que serien contaminants, ja que provindrien d'una bassa usada per a refrigerar els tancs en els quals es produeix un dels processos d'elaboració de biogàs. El portaveu de C's a Ripollet ha afegit que els residus van anar a parar al col·lector públic, per la qual cosa s'hi hauria produït la contaminació d'un aqüífer.

Gabarra també ha remarcat que l'endemà de l'incident tot va ser netejat i l'arqueta que es va desbordar va ser "segellada a pany i forrellat". Gabarra considera que d'aquesta manera ningú no va poder obtenir mostres dels residus per comprovar exactament de què es tractava i la seva possible contaminació o no.

E.P.