Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centro Aragonés celebra aquest dimecres la gran celebració de les Festes del Pilar

Imatge 1.
Imatge 1
El Centro Aragonés de Ripollet celebra aquest dimecres, 12 d'octubre, la seva festa gran, les Festes del Pilar. Amb la jornada festiva del dia 12 es posa el punt final a tres setmanes de celebracions, en les quals s'han organitzat una vintena d'activitats culturals, d'oci i gastronòmiques. Entre els actes més importants d'aquestes darreres setmanes es troba el pregó, que enguany va anar a càrrec del cap de protocol del Govern d'Aragó, Tomás Solans.
Aquest 12 d'octubre es presenta amb un dia farcit d'actes i esdeveniments. La festa començarà ben d'hora, a les 8.30 hores, amb el chupinazo d'inici de la celebració. A les 9.30 h, es concentraran els socis i simpatitzants davant de la seu del Centro Aragonés (carrer Nou, 22). A les 10 h, es cremarà la traca d'honor a la Verge del Pilar, i a les 10.30 h arrencarà la processó amb els Gegants de Ripollet fins a l'església de Sant Esteve. A les 12.15 h, es durà a terme l'ofrena floral a la patrona de l'Aragó, i a les 12.30 h començarà la missa solemne. El matí acabarà amb un dinar de germanor a les 14.30 hores.

La festa acabarà, com és tradicional, amb el gran festival de jotas, que tindrà lloc al Teatre Auditori del Mercat Vell. El festival començarà a les 18 hores i anirà a càrrec del grup saragossà Aires de Albada, que ja ha participat altres vegades a Ripollet. El festival anirà precedit d'un vestíbul obert, a càrrec de La Careta Teatre. El preu de l'entrada al festival de jotas és de 4 euros per als socis i de 8 euros per als no socis. Aires de Albada també s'encarregarà de cantar a la missa solemne aragonesa del migdia.

Després de les Festes del Pilar, el Centro Aragonés ja comença a escalfar motors de cara a la celebració del seu 20è aniversari. La festa per celebrar els 20 anys de l'entitat es durà a terme els dies 25, 26 i 27 de novembre.

J.S.