Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest octubre es reactiven les activitats dedicades a l'Any Lorca

Imatge 1.
Imatge 1
Després de l'estiu i en marxa ja el nou curs escolar, el programa d'activitats dedicades a l'Any Lorca torna a arrencar i agafa velocitat durant aquest mes d'octubre. Després de la celebració diumenge passat del recital Lorca: Veu i Música, a càrrec de la Societat Coral El Vallès, aquest cap de setmana s'organitzen dos actes més dins d'aquest homenatge al poeta granadí. La primera cita tindrà lloc dissabte, 8 d'octubre, en el marc de les Festes del Pilar que celebra el Centro Aragonés. A partir de les 18 hores, l'entitat organitza una Nit Cultural, amb poesia i sarsuela a càrrec de Laura Yepes.
Els actes dedicats a l'Any Lorca durant aquest cap de setmana no acaben aquí. Diumenge, 9 d'octubre, el Parc Rizal acollirà l'activitat Pinzellades Lorca, un conjunt d'actuacions de diferents estils i disciplines que volen expressar l'art del poeta andalús. Serà a partir de les 10.30 h. Hi actuaran La Careta Teatre, Dansa Joven Noelia España, Urban Show Epidemic, SB Dance, Scamarlà Crew, CFA Jaume Tuset i IES Can Mas. Està organitzat per La Careta Teatre en col·laboració amb altres entitats.

Octubre farcit d'activitats
Durant el mes d'octubre se celebren altres actes dins d'aquest Any Lorca. La Biblioteca serà l'escenari el 14 d'octubre, a les 20 h, de la lectura dramatitzada de Yerma, una obra teatral cabdal de García Lorca. La lectura anirà a càrrec d'Amics del Teatre, i la dansa de Noelia España posarà el punt final a l'acte.

El Teatre Auditori acollirà el 15 d'octubre a les 19.30 h un festival flamenc de cant i ball d'homenatge al poeta granadí. Està organitzat per Alegrías del Sur i la Peña La Macarena. L'endemà, diumenge 16 d'octubre, el Teatre Auditori acollirà una sessió especial de les Nits de Música, en el marc de l'Any Lorca. Es tracta d'una vetllada dedicada als cantautors, amb l'actuació de diversos artistes. L'acte començarà a les 18 hores, i estarà coordinat per Javi Panadero, membre de l'Associació Cultural La Escalera, i Ángel Esteve i Rafael López, de les Nits de Música. L'esdeveniment és gratuït. Per últim, diumenge 30 d'octubre, a les 18 h, l'Asociación 3 Pasos organitzarà la Xocolatada per Lorca, que comptarà amb actuacions i activitats per als joves.

J.S.