Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La setmana de #RipolletperlaMobilitat fomentarà l'ús dels transports alternatius al cotxe

Imatge 1.
Imatge 1
Les regidories de Mobilitat i Medi Ambient recuperen enguany el Dia sense Cotxes, que se celebra a tot Europa aquest 22 de setembre i, per donar-li major relleu, organitza també diferents activitats durant tot el cap de setmana. Segons el regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, "és la primera vegada que és fa un programa tan ambiciós", amb el què "es vol fer veure que hi ha alternatives al cotxe", així com "promoure la mobilitat sostenible i la participació ciutadana". És per això, que es tallaran alguns carrils al trànsit de cotxes per fer activitats amb bicicletes, patins i d'educació cívica i viària. A més, durant el dia 22 el bus B-5 serà gratuït.

Ampli programa
Els actes van començar el dia 18, amb un circuït sobre rodes al parc dels Pinetons. El dia 22 de setembre, Dia sense Cotxes, es podrà viatjar en el B-5 a Sabadell. El servei de préstec de bicicletes R-Bici es plantarà durant tota la jornada al carrer de Balmes i s'oferiran 30 bicis per fer-ne ús gratuïtament, així com assessorament sobre el seu manteniment. També es podran provar bicicletes elèctriques. Simultàniament, es podrà fer el joc d'habilitat amb bicicleta 'Evita la caca', al parc del riu Ripoll. A la tarda, es tallarà el trànsit des del carrer del Molí d'en Ginestar fins a l'avinguda del riu Ripoll i la Policia Local farà un circuït d'educació viària amb bicicleta al carrer de Balmes.

El dissabte 25 hi haurà activitats amb skate i scooters a càrrec de Bullpark 13, que donarà classes i farà exhibicions i competicions, a la rambla de Sant Esteve, que estarà tancada a la circulació entre Canigó i Pizarro. També és muntarà un stand d'informació de Bicibok i transport públic. A més, a les 18 hores es farà una patinada popular, amb Patins Solidaris. Finalment, diumenge 25 hi haurà una pedalada popular, amb sortida a les 11 del matí del parc dels Pinetons i que està organitzada pel PAME.

També cal destacar que s'ha convocat un concurs fotogràfic per Instagram amb l'etiqueta #RipolletperlaMobilitat