Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Plataforma per les Persones Refugiades de Ripollet continua demanant suport

Imatge 1.
Imatge 1
La Plataforma per les Persones Refugiades de Ripollet va celebrar dissabte, 17 de setembre, una jornada de sensibilització i suport als refugiats, que va comptar amb i la projecció de la pel·lícula Un dia perfecto, de Fernando León de Aranoa, venda de bosses solidàries i servei de barra. L'objectiu era recollir fons, que destinaran a diversos projectes que estan portant a terme les entitats Acció Solidària i Logística i Micròpolis Tessalònica a Grècia. La pluja va fer canviar de la rambla al Centre Cultural l'escenari de la projecció, però tot i així la Plataforma ha fet una valoració positiva de la jornada, per la quantitat de persones que es va apropar a l'estand.
Les persones interessades a col·laborar poden adquirir les bosses solidàries a alguns establiments adherits a la Unió de Botiguers de Ripollet. El preu és de 3 euros.

Una situació molt difícil
Des d'ambdues ONG han explicat que cal seguir conscienciant a la gent, ja que tot i considerar que "la solució passa per decisions polítiques" els ciutadans poden mobilitzar-se i sortir al carrer per demanar una solució a la lamentable situació que viuen els refugiats. Acció Solidària i Logística, molt activa a Grècia des del passat mes de febrer, ha estat treballant en el rescat de refugiats que arribaven per mar a Lesbos i l'atenció al personal dels campaments, especialment donant aliments. Micròpolis Tessalònica, per la seva banda, treballa en un centre social per a la llibertat a Grècia, un projecte on una xarxa de famílies té acollides unes 70 persones refugiades.

R.H.