Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les bosses solidàries de la Plataforma per als Refugiats ja es poden trobar en tendes de la UBR

Imatge 1.
Imatge 1
La Plataforma per les Persones Refugiades de Ripollet va iniciar durant aquesta Festa Major una campanya solidària. Aquesta consistia en la venda d'una bossa solidària per recaptar fons i, d'aquesta manera, atendre les necessitats de les persones que viuen als camps de Grècia. Aquest dilluns, 12 de setembre, la Plataforma ha presentat al Casal de Joves aquesta campanya que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Solidaritat i la Unió de Botiguers de Ripollet (UBR). Des d'aquest mes, alguns dels establiments de la UBR seran punts fixos de venda d'aquestes bosses, que ha adquirit la Regidoria per a l'entitat. Les bosses tenen un preu de 3 euros i els establiments adherits mostraran un cartell a la seva entrada. La campanya es va iniciar amb una tirada inicial de 1.500 bosses, de les quals ja es van vendre 300 durant la Festa Major.
A banda d'aquests punts fixos de venda de bosses, la Plataforma per als Refugiats també organitzarà cites puntuals per a recaptar fons, com ara la pròxima Nit Jove. Un d'aquests moments serà la Jornada de Suport que se celebrarà aquest dissabte vinent, 17 de setembre, a la tarda a la rambla de Sant Jordi, davant del Centre Cultural. A les 21.30 hores, es projectarà la pel·lícula 'Un día perfecto'. La festa de cinema al carrer començarà a quarts de vuit del vespre amb la instal·lació d'una parada per recaptar fons i una barra de bar.

A l'acte hi van assistir Fran Sánchez, regidor de Solidaritat i Inclusió, Sergi Samper, president de la UBR, i diversos membres de la Plataforma, com ara Lluïsa Vallverdú. El regidor Fran Sánchez va avançar durant la presentació que la intenció del Govern municipal és mantenir o incrementar la partida de solidaritat d'aquest 2016, fixada en 3.000 euros, en els propers pressupostos del 2017. "El que nosaltres busquem és que a aquesta partida se li doni sortida en iniciatives d'aquest tipus, creiem que és molt important tota la tasca que s'està fent des de la Plataforma que, a més, serveix de nexe d'unió entre les entitats del poble i els seus veïns, que es consciencien d'aquesta situació". Per la seva banda, Sergi Samper (UBR) ha explicat que, amb l'inici del curs, espera que el nombre d'establiments adherits a aquesta campanya es pugui incrementar encara més.

L'experiència dels voluntaris
La presentació ha comptat amb la presència de Joan Carles Mompel, de l'entitat Acció Solidària i Logística, i Arantxa Rodríguez, voluntària que ha estat a Grècia treballant en el projecte Micròpolis Tessalònica. Mompel ha explicat que l'ONG ha estat ocupada a Grècia aquests darrers mesos sobretot al camp d'Idomeni fent arribar aliments frescos als refugiats. Joan Carles Mompel ha lamentat que, malgrat la reacció ciutadana, els polítics no hagin canviat d'estratègia. També ha avançat que, en els darrers dos dies, tenen notícies d'unes 800 persones que han arribat a Lesbos. "Quan les patrulleres es relaxen i deixen de vigilar, els refugiats es tornen a llançar al mar, i van a la deriva fins a arribar a la costa grega, és un fluix constant", ha indicat Mompel.

Per la seva banda, Arantxa Rodríguez va explicar el projecte Micròpolis Tessalònica. Es tracta d'una casa autogestionada grega que, des del primer moment, va donar suport als refugiats. A hores d'ara, han aconseguit que 15 famílies gregues hagin acollit a casa seva unes altres 15 famílies síries. Rodríguez insisteix en la desesperació en la qual viuen aquestes persones, ja que "fa molts mesos que esperen per res, i això els porta a una situació límit". Tots els assistents van recordar que, fins i tot més important que els diners recaptats, és la visualització d'aquest drama humà i la conscienciació per part dels veïns de Ripollet.

J.S.