Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova exposició d'Andreu Solà centra les Jornades Europees del Patrimoni a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata participarà, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni que se celebraran diumenge, 18 de setembre. Sota el lema 'Patrimoni de tot@s', el CIP organitzarà diverses activitats que faran palès un treball en el qual s'hi han implicat diversos agents.

De fet, el lema s'ha creat amb la voluntat de posar en relleu la cooperació de tots els agents necessaris per a difondre i conservar el patrimoni cultural i fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, de manera que les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.

Així, el 18 de setembre el CIP obrirà de 10.30 a 14 hores i, a les 11 h, es realitzarà una visita teatralitzada al Molí d'en Rata per aprendre com funcionava un antic molí fariner. L'activitat es completarà amb un taller de pa. Es recomana inscripció prèvia.

A les 12 es farà una visita guiada a la recentment inaugurada exposició Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya modernista. Aquesta mostra és fruit també d'un treball comunitari que ha implicat la mateixa família de l'artista, veïns i veïnes que conserven obres de Solà, restauradors, especialistes en la pintura de l'època o conservadors, entre molta altra gent.

Actualment Ripollet disposa d'un fons pictòric de Solà amb prou entitat per esdevenir un centre de referència de l'artista i, a més, aquesta exposició s'enriqueix amb dues obres en préstec que posen encara més de relleu la qualitat pictòrica de l'artista. Aquesta col·lecció havia estat dipositada, fins al passat mes d'agost, a la sala de reserva del CIP.

La sala de reserva i el magatzem del CIP constitueixen la part més desconeguda de l'equipament. Tot i així, es tracta d'un dels espais on és més visible la participació, ja que acull una col·lecció de gairebé un miler d'objectes, fruit principalment, de la donació de veïns i veïnes que han volgut contribuir a la conservació i difusió del patrimoni local.

Aquells qui desitgin visitar la sala de reserva i magatzem tindran l'oportunitat de fer-ho el 18 de setembre a les 11.30 o bé a les 13 hores, ja que les visites seran guiades i per torns d'accés restringit. Es recomana inscripció prèvia.

E.P.