Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Portes obertes al CIP i descoberta del cementiri #FMripollet16

Imatge 1.
Imatge 1
L'Associació Ripollet Natura ens proposa per dilluns una passejada diferent. Es tracta de la descoberta del cementiri municipal, que data de l'any 1834, sota el títol 'Històries del silenci'. A banda d'observar els elements arquitectònics i la seva evolució des del primer terç del segle XIX, una bona part de la visita es dedicarà a explicar algunes històries que van viure persones que hi són enterrades. L'objectiu és mostrar la història local dels darrers 180 anys d'una manera original, a més de reivindicar l'existència i importància de personatges locals que ja han desaparegut, evitant així la pèrdua del record de la seva existència.

Sabeu que durant molts anys tot un president de la Generalitat de Catalunya visitava, per Tots Sants, Ripollet? Doncs aquesta és una de les pinzellades de la nostra història que podreu conèixer durant la visita. Les persones interessades en assistir-hi han de fer arribar un correu electrònic a agrupacioripolletnatura@gmail.com indicant el seu nom, número d'assistents i telèfon de contacte.

A banda d'aquesta activitat, dilluns de Festa Major s'han programat altres passejades i visites interessants per conèixer la nostra història i patrimoni. D'una banda, entre les 10.30 i les 13 hores es farà una jornada de portes obertes al CIP Molí d'en Rata, amb visites guiades. D'altra banda, a les 18 hores, el PMC ha organitzat un itinerari cultural pels carrers de la ciutat, amb sortida des de la plaça de l'Església, sota el títol 'Els inicis del creixement de Ripollet'.