Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els gegantons Gonçal i Teresa celebren diumenge el seu 25è aniversari #FMripollet16

Imatge 1.
Imatge 1
La Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) celebrarà aquesta Festa Major els 25 anys dels seus gegantons, amb la important presència dels seus padrins, Els Gegants del Pi. Serà diumenge 28 d'agost, a partir de les 11.15 hores.
Gonçal Bonilla Martín i Teresa Vila Arrufat, construïts per Manel Casserres, són els gegantons de la Colla Gegantera de Ripollet, constituïda dins la CRAC l'any 1989. Van ser presentats l'any 1991 i són un homenatge als mestres de la primera escola pública de Ripollet de mitjans dels anys 1920-1930. Aquests dos mestres van aconseguir un gran reconeixement per la seva tasca educativa, la creació de nous mètodes d'aprenentatge i la defensa de models d'educació progressistes, amb idees encara avui en vigor.

Els padrins d'aquests gegantons són el Mustafà i l'Elisenda, Els Gegants del Pi de Barcelona. Uns gegants que de forma excepcional visitaran Ripollet aquest 28 d'agost per tal de ser presents a la festa d'aniversari del Gonçal i la Teresa. També els acompanyaran els Gegants de Barberà i les parelles de gegants i gegantonets de Ripollet. Serà a partir de les 11.15 hores amb una plantada a la rambla de Sant Jordi amb Sarrià de Ter. Una hora més tard iniciaran la cercavila, fins a arribar a la plaça de Pere Quart, on faran el seu tradicional ball de gegants. Enguany, en ser una data especial, la CRAC ha preparat algunes sorpreses que no us podeu perdre.