Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra '50 anys de les riuades' s'acosta al seu final

Imatge 1.
Imatge 1
L'exposició 50 anys de les riuades de 1962 s'acaba. La mostra, que encara es pot veure al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata, es clourà amb dues visites comentades que tindran lloc aquest pròxim dissabte, 16 de juliol. La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica està treballant en la producció d'un nou projecte expositiu que s'inaugurarà coincidint amb la Festa Major.
Les visites comentades del 16 de juliol es realitzaran a les 17 i a les 19 hores. Es recomana inscripció prèvia al correu electrònic molidenrata@ripollet.cat o al telèfon 93 594 60 57. La mostra 50 anys de les riuades es pot visitar els dimarts i els dimecres de 9.30 a 13 hores, i de les 16 a les 20 hores.

Prop de 1.300 visitants des de 2012
L'exposició ha estat visitada per unes 1.300 persones des de la seva inauguració, al setembre del 2012. L'activitat s'ha ofert a les escoles i centres educatius a través de la Guia d'Activitats Educatives que edita cada any la Regidoria d'Educació. També l'han visitada escoles de Cerdanyola, grups d'adults de Barcelona, Cerdanyola i Avrillé, i els participants del taller de memòria del Departament de Serveis Socials.

Mitjançant la descripció dels fets tràgics, l'exposició permet parlar de temes tan diversos com el riu i el seu aprofitament, l'estiueig de principis del segle XX, els serveis ubicats al Pont Vell, la dictadura franquista o la immigració dels anys seixanta. A més, inclou un recull de testimonis d'aquella nit tràgica del 25 de setembre 1962 a càrrec de Ripollet: Història i Imatge, i la projecció de l'enregistrament inèdit fins a l'any 2012 del fotògraf Joan Hernández, sobre l'endemà de la riuada.

E.P./J.S.