Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet participa activament en la celebració del Dia del col·lectiu LGTBI

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet participa activament en els actes del Dia del col·lectiu LGTBI celebrats el 28 de juny. De fet, el municipi forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI presentada el mateix dia a Cerdanyola i al qual pertanyen, a banda de Ripollet i Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Berga, així com la Diputació de Barcelona i la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat.

El mateix 28 de juny es va pintar la bandera LGTBI a la plaça del Molí. Estava previst que s'hagués fet el 18 de juny, però es va posposar a causa de la pluja. Per altra banda, el 3 de juliol l'associació Cultura i Tradició elaborarà una catifa floral amb la bandera LGTBI a la rambla de Sant Jordi, davant del Centre Cultural.

Al vestíbul del Centre Cultural es pot visitar l'exposició El Dorado. La mostra recull els fets bàsics del moviment de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals durant els anys en què es va consolidar: 1930-1990. El Dorado és el símbol de la pèrdua de llibertats que ja existien als anys 20 del segle passat; era un dels principals music-halls homosexuals de Berlín, clausurat pels nazis.

Finalment, el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, assistirà el 29 de juny als actes organitzats a Pamplona commemoratius del Dia del col·lectiu LGTBI. Sánchez participarà en la taula rodona Políticas LGTBI en las administaciones públicas organitzats per la Plataforma E28J amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pamplona.

E.P.