Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consells per a una revetlla de Sant Joan segura

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet celebrarà un any més la revetlla de Sant Joan la nit del 23 de juny. Hi haurà celebracions a la fresca als carrers del Sol, entre Figarola i Anselm Clavé; al carrer del Calvari, entre Estrella i Pau Casals; també al carrer de Rafael Alberti, entre Cervantes i la rambla de Sant Andreu; i al carrer Nou, entre Montcada i Anselm Clavé. Al Centro Aragonés també hi haurà un sopar popular.

A la revetlla de Sant Joan se sumen moltes tradicions com ara les fogueres, els petards, la coca i el cava, els quals són elements indispensables. Des del departament d'Interior de la Generalitat, però, es demana precaució i una bona manipulació tant dels focs d'artifici com dels aliments per poder gaudir de la revetlla sense cap incident.

Respecte als petards i el seu ús, es recomana que es comprin en els establiments autoritzats. No s'ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques, i no es poden subjectar mentre s'encenen. És recomanable allunyar-los de la cara o qualsevol altre membre del cos. No s'han de llençar contra les persones, i si no exploten, val més no tocar-los sense haver-los remullat abans.

No es poden llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc, ni s'ha de tirar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.

Quant a les revetlles veïnals, no s'ha d'encendre mai cap foguera amb líquids inflamables. S'ha de tenir molt de compte que tots els edificis veïns tinguin les finestres i els balcons tancats, no fos cas que les guspires o algun coet perdut entressin en algun habitatge i provoquessin un incendi. També s'han de plegar els tendals que pugui haver-hi a les terrasses.

Com en altres festivitats, es recomana agafar el transport públic si es preveu que aquella nit es prendran begudes alcohòliques o per evitar ensurts al volant provocats pel cansament o la somnolència.

E.P.