Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta fins al 15 de juliol la convocatòria per subvencionar projectes culturals d'entitats locals

Imatge 1.
Imatge 1
El Patronat Municipal de Cultura (PMC) ha obert una convocatòria per atorgar unes noves subvencions per a entitats locals per a projectes que fomentin iniciatives culturals al municipi. La data límit per a presentació de sol·licituds és el 15 de juliol. Les propostes que es presentin hauran de ser sense afany de lucre i que es realitzin dins l'any natural. L'import total de les subvencions és de 18.000 euros.

Les sol·licituds presentades es valoraran d'acord amb els següents criteris:

- Xarxa: projectes que posin en contacte diferents agents o col·lectius per treballar de forma col·laborativa i cooperativa.
- Participació i accessibilitat: projectes que promoguin la participació de ciutadans i ciutadanes.
- Creativitat: projectes que aprofitin el potencial creatiu de les persones com un recurs imprescindible de transformació social.
- Autogestió: que promoguin les capacitats de treball i organització de les iniciatives amb el menor cost per a l'administració.
- Coneixement: que en el seu conjunt aporti coneixement a la ciutadania i als participants i desperti interessos, consciència i capacitat crítica.

Des del PMC s'explica que aquesta nova convocatòria de "respon a la necessitat d'encarar un procés de canvi en el model d'atorgament de subvencions en matèria de cultura a Ripollet". Aquest nou model té com a base "oferir una nova alternativa al sistema nominatiu vigent i anar cap a una manera de fer més oberta, amb uns objectius culturals compartits i que fomenti un associacionisme viu".

Les bases es poden consultar al web www.pmc.ripollet.cat. El 16 de juny es realitzarà una reunió informativa entre les entitats per explicar els nous procediments i resoldre els dubtes. Serà al Centre Cultural a partir de dos quarts de vuit del vespre.

E.P.