Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convergència critica l'any de govern de Decidim però mantenen contactes per buscar acords estables

Imatge 1.
Imatge 1
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha qualificat de "decebedor" el primer any de legislatura d'Ara Decidim. Ho va fer en una roda de premsa divendres passat, 10 de juny, a la tarda. Durant la trobada amb els mitjans, els convergents van criticar l'equip de govern per diversos motius. Per una banda, Xavier Peñarando, portaveu de Convergència al ple, va argumentar que "governa amb la dreta espanyola" en al·lusió al suport de Ciutadans al Govern municipal en el ple. Els convergents també van retreure que l'equip de govern no hagi desplegat tot el seu programa, i van posar com a exemple els pressupostos participatius, la modificació de l'Ordenança de Civisme o la figura del regidor de barri, elements del programa de Decidim que no s'han dut a terme. A més, CDC va criticar algunes decisions de l'executiu o circumstàncies que han succeït aquests darrers mesos: com ara, el manteniment de l'IBI, la duplicitat de càrrecs en el cas de la regidora Pilar Castillejo, que també és diputada al Parlament, o la contractació d'algunes tasques públiques sense concurs públic que, tot i que és legal, consideren que és poc ètic.
En la roda de premsa, Convergència també va anunciar que es van reunir amb alguns representants del Govern municipal fa unes setmanes. L'objectiu d'aquesta trobada era buscar punts de coincidència i trobar la manera de tancar un acord d'estabilitat. Els convergents asseguren que no tanquen cap porta, però reclamen un acord transparent i públic. L'acord no implicaria l'entrada de CDC al govern, tal com va insistir Xavier Peñarando. "No trobem necessari entrar al govern per acordar els punts necessaris, no és el nostre objectiu, però sí que és imprescindible fer un acord clar i transparent", va indicar el portaveu de la formació.

En la reunió entre Decidim i Convergència, es van tractar dos temes destacats, com són la municipalització de l'aigua i la situació de l'Ecoparc II. Els convergents no van posar traves a debatre les propostes de Decidim, però sempre que donessin solució als problemes dels veïns. Respecte a l'Ecoparc II i la recollida de residus, Xavier Peñarando va al·legar: "El que no podem fer és jugar amb un tema tan important i amb un servei tan primordial en qualsevol ciutat, és un tema que hem de tenir ben resolt". Convergència va demanar als representants d'Ara Decidim un llistat de temes a tractar per buscar acords. A hores d'ara, esperen resposta per continuar amb aquesta sèrie de contactes.

A les fotos: Joan Fandos, Xavier Peñarando i Julià López.

J.S.