Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PAH convoca una concentració als jutjats de Cerdanyola en suport a 5 encausats pel BBVA

Imatge 1.
Imatge 1
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Ripollet ha convocat per al 7 de juny una concentració davant els jutjats de Cerdanyola del Vallès, a les dotze del migdia, per donar suport a cinc dels seus membres imputats per una "acció indefinida cívica i pacífica" que va tenir lloc entre l'11 i el 19 de juny de l'any passat en una oficina del BBVA de la rambla Sant Jordi de Ripollet.

Les imputacions han provocat una onada de solidaritat amb els acusats, entre els quals hi ha veïns de Ripollet, Montcada i Reixac i Cerdanyola. Amb el hashtag #DDHHPAHvsBBVA, els solidaritzats pengen a les xarxes socials fotografies de suport als encausats.

Des de la PAH han explicat que en l'acció "sol·licitàvem la dació en pagament a dues famílies", per la qual cosa acusen l'entitat bancària "de portar-nos a testificar als jutjats injustament, per només reivindicar un dret que hauria de ser universal, com és la dació en pagament en situacions vulnerables d'exclusió social".

L'entitat social afegeix que el BBVA, "fent ús de la Llei mordassa, ha encausat una setantena de membres de la PAH a tot Catalunya". De fet, el 30 de juny, una altra veïna ripolletenca haurà d'anar als jutjats de Barcelona per un fet similar ocorregut al barri de Gràcia.

E.P.