Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Ramon Costa s'acomiada del càrrec de Defensor del Ciutadà després d'una dècada

Imatge 1.
Imatge 1
Joan Ramon Costa ha deixat de ser el Defensor del Ciutadà a Ripollet. Després d'una dècada al càrrec, plega tal com estableix el Reglament del Defensor al Ciutadà. El 26 de maig, Costa va presentar en el Ple la memòria del 2015, en el transcurs de la qual va confessar que "ha estat una tasca bonica i engrescadora, però també, a vegades, acompanyada d'una certa frustració per no haver pogut assolir totes les meves propostes".

En aquest sentit, Costa va afegir que "quan he demanat informació i he demanat informació i he fet reunions per tractar diverses qüestions amb els responsables de cada una de les àrees, s'ha mostrat un veritable interès per solucionar els problemes. No obstant això, sovint no he rebut una contestació clara a les recomanacions efectuades. També hi ha situacions en què les explicacions i formes de fer han estat poc entenedores pel públic que les demanava".

Costa va apuntar que en aquests deu anys ha rebut més de 1200 consultes i conflictes formulats per persones, entitats i associacions. Unes dades que li van permetre assegurar que "no he observat un índex elevat de conflictivitat ni d'incorreccions". La majoria de temes plantejats pels ciutadans estaven relacionats amb la Policia Local, els Serveis Socials, els Serveis Municipals, Ensenyament, Urbanisme, Via Pública, Patronats, activitats i medi ambient.

El 2015, en concret, el Defensor del Ciutadà va rebre 182 consultes i 27 queixes, a més de realitzar 4 actuacions d'ofici. La major part de les queixes feien referència a la Policia Local (10), però també n'hi va haver sobre impostos (3) i Serveis Territorial (4), Serveis Socials (3) i responsabilitat patrimonial (2), entre altres.

Aquí podeu consultar la memòria completa del 2015 del Defensor del Ciutadà.

E.P.