Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra a presó una banda que va robar en 4 domicilis de Ripollet forçant el pany sense deixar rastre

Imatge 1.
Imatge 1
Els Mossos d'Esquadra de Cerdanyola van desarticular el passat 17 de maig un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis registrats al Vallès Occidental. El grup estava format per quatre persones d'entre 33 i 42 anys, un de nacionalitat polonesa, un altre de búlgara i dos més de georgiana. Tots ells eren veïns de Barcelona. Se'ls imputa sis robatoris amb força, 4 d'ells a Ripollet, un a Cerdanyola i un altre a Montcada i Reixac. Els quatre homes van passar a disposició del jutjat de Primera Instància i Instrucció el 19 de maig i el jutge va decretar-ne l'ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarta relacionar els detinguts amb més fets delictius.
La banda sempre seguia el mateix modus operandi. En un primer moment triaven la zona on volien actuar i analitzaven si hi havia càmeres de videovigilància, el volum de moviment de la finca i quins pisos estaven buits, per exemple, amb l'objectiu de treballar amb més garanties per no ser detectats. A més, utilitzava una tècnica poc habitual, basada en l'habilitat i no en la força, anomenada Bumping per accedir als domicilis. Aquesta tècnica permet forçar el pany sense trencar-lo, deixant molt poc rastre.

Després de diverses denúncies, es va iniciar la investigació que va culminar el 17 de maig, quan els Mossos van detenir in fraganti els quatre homes quan eren dins d'un domicili i anaven a cometre un nou robatori. En el registre dels domicilis dels detinguts, es van localitzar una gran quantitat d'objectes sostrets, concretament joies i material electrònic. També hi havia rossinyols, panys, claus de seguretat, eines per extreure els panys i una arma simulada. Tots aquests objectes robats, van permetre relacionar aquest grup criminal amb els 6 robatoris a la comarca que se'ls imputa. No es descarta que se'ls acusi d'altres robatoris depenent de la investigació que es manté oberta.

Fotos: Mossos d'Esquadra.

J.S.