Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la plantació de lledoners al carrer de Federico García Lorca

Imatge 1.
Imatge 1
Aquesta setmana començaran els treballs de plantació dels arbres del carrer Federico García Lorca que substituiran els que van ser retirats aquest hivern perquè es trobaven en mal estat. Els arbres triats són lledoners, una espècie que creix molt bé a la ciutat i, quan és adult, és de gran port i podrà desenvolupar-se sense entrebancs ja que les voreres del carrer de Lorca tenen una mida adequada.

A les ciutats, els arbres són un element clau per mantenir una bona qualitat de vida i afavorir el benestar de les persones, com així ho ha reconegut l'Organització Mundial de la Salut. Els arbres regulen la temperatura de les ciutats, redueixen el soroll i retenen la pols evitant que entrin a les vivendes. Intervenen en el cicle de l'aigua, absorbint aigua del sòl i evaporant-la a l'atmosfera. A més, proporcionen oxigen i netegen l'aire de les emissions atmosfèriques de C02.

A més, els arbres ajuden a fixar el terreny amb les seves arrels evitant l'erosió i les escorrenties. Afavoreixen la biodiversitat, ja que suposen el refugi de moltes espècies. Són de gran valor estètic i paisatgístic i ofereixen un paisatge canviant.