Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou model d'esport extraescolar no sexista ni competitiu

Imatge 1.
Imatge 1
L'esport extraescolar canviarà, a partir de setembre, cap a un nou model no sexista ni competitiu. A més, s'acostarà al programa educatiu de les escoles, amb la participació dels mestres d'educació física i els directors dels centres. Aquests són alguns dels canvis que es començaran a implementar a partir del proper del curs vinent, des de primària. La iniciativa, que es va presentar al darrer Consell Escolar, amb molt bona acollida de la comunitat educativa, va ser anunciada, en roda de premsa, pel regidor d'Esports, Ramiro Moldes i l'equip tècnic del Patronat Municipal d'Esports.

Educatiu i amistós
Segons les bases del nou model d'esport extraescolar, aquest ha de ser més educatiu i participatiu i menys competitiu. Per això, s'han introduït canvis normatius, quant a les puntuacions, la creació d'equips mixtes i una filosofia menys competitiva, amb la promoció dels partits amistosos i protocols de salutació.

Promoció del planter
El passat curs van practicar l'esport extraescolar uns 1.200 infants, en 60 equips, amb el suport d'un centenar de monitors i la col·laboració de 5 entitats. El nou sistema ha estat provat a atletisme i tennis taula amb bon resultat. Ara, el PAME, que coordina l'esport extraescolar, impulsarà l'extensió del model a tots els esports i clubs per millorar la participació de les escoles i les AMPA i l'encaix amb l'escolarització. El Patronat continuarà aportant suport tècnic, subvencions, assegurances i formació. A més, s'ha marcat com a objectiu que els monitors estiguin titulats i els oferirà el curs CIATE, de 50 hores. A més, treballarà el planter, estimulant la incorporació d'exalumnes com a monitors.

Trobareu més informació i la documentació a la web del PAME.

Fotos:
- roda de prema: el regidor d'Esports, Ramiro Moldes, acompanyat del tècnic Gerard Bocanegra
- roda de premsa; d'esquerra a dreta, els tècnics del PAME Carlos Delgado, Luís Montalvo, Josep Miquel, Gerard Bocanegra i el regidor d'Esports, Ramiro Moldes.
- presentació a la comunitat educativa, realitzada el 3 de maig