Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'AMB instal·la un aparcament de bicicletes Bicibox a la plaça de Pere Quart

Imatge 1.
Imatge 1
L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha instal·lat a la plaça Pere Quart un mòdul del servei Bicibox amb aparcament per a catorze bicicletes. Aquesta instal·lació respon a una petició feta des de la Regidoria de Mobilitat i Transport Públic de l'Ajuntament i ha anat a càrrec de l'ens metropolità.

El servei Bicibox permet disposar d'un aparcament protegit i segur per a aquelles persones que utilitzen la bicicleta particular en els seus desplaçaments per la ciutat. Així doncs, un dels principals objectius del Bicibox és fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà per a la mobilitat quotidiana, oferint un aparcament segur per a les bicicletes pròpies.

Per utilitzar el Bicibox cal el registre previ dels usuaris i de les seves bicicletes al web bicibox.cat. Aquest registre dóna dret a estacionar gratuïtament una bicicleta, en qualsevol dels aparcaments de la xarxa, per un temps màxim de 48 hores consecutives els dies laborables, i per un temps màxim de 72 hores en el cas d'estacionaments que es realitzin incloent dies del cap de setmana. Aquestes limitacions s'han establert per facilitar la rotació d'usuaris. En cas d'un mal ús de les instal·lacions o d'un ús indegut del servei, s'apliquen tarifes sancionadores.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Fran Sánchez, valora de manera molt positiva la instal·lació d'aquest nou servei, del qual gaudeixen la gran majoria de municipis de l'AMB perquè "no només fomenta l'ús de la bicicleta per la ciutat, sinó que permet disposar d'un aparcament segur i fiable per tots els veïns i veïnes de Ripollet."

E.P.