Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nit de reivindicacions i homenatges amb el concert de cantautors de La Escalera

Imatge 1.
Imatge 1
Dissabte 9 d'abril a la nit, el Teatre Auditori va acollir el concert organitzat per l'Associació La Escalera 'Cinc anys caminant juntes', que dóna inici als actes del 5è aniversari de l'entitat. Fins a vuit cantautors van pujar a l'escenari i van fer gaudir al nombrós públic amb les seves cançons.
Hi va haver un gran ventall d'estils. Es van escoltar cançons reivindicatives, es van fer homenatges, etc. Va obrir la nit Lidia Uve, que va demostrar la seva lletra mordaç i la seva rauxa en una cançó reivindicativa del paper de les dones en els canvis del món tot i que la història es negui a recordar-les. El xilè Nelson Poblete, en plena gira de presentació del seu CD 'Folk songs', va cantar una de les seves cançons en català. El següent a pujar a l'escenari va ser Dani Bernal, que presentava un CD innovador i instrumental, qui va dedicar la cançó 'Papá, cuéntame otra vez' d'Ismael Serrano al seu pare, que estava entre el públic.

La cantautora Patrycia, que dedica bona part de l'energia a l'ensenyament d'infants amb la música, va presentar aquest dissabte al Teatre Auditori un nou tema en exclusiva. També esperen presentar nou disc força aviat les dues components de Permiso de la Dama, dues germanes que retornaven a dalt d'un escenari després d'un any sabàtic i de descans. Miguel Ángel Bueno va fer un homenatge al recentment desaparegut Manolo Tena versionant un dels seus darrers temes, 'Cuando llegue Septiembre'. Per la seva banda, Javi Jareño, habitual ja en els actes de La Escalera, va dedicar una cançó a Javier Panadero i Miguel Molina, ànimes de l'entitat cultural, als que va qualificar d'herois per la seva lluita en la difusió i promoció de la música d'autor.

El punt final va arribar amb el trio Alma de Boquerón i la seva rumba desenfrenada i amb molt d'humor que va engrescar tot el públic present. El concert va acabar amb tots els artistes dalt de l'escenari cantant plegats la cançó '19 días i 500 noches' de Joaquín Sabina. En definitiva, un concert de reivindicació de la música d'autor que va acabar amb un gran final de festa.

Vegeu àlbum complet al Facebook de Ripollet Ràdio.

J.S.