Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'organitzaran actes de conscienciació sobre els refugiats durant el Sant Jordi a la Rambla

Imatge 1.
Imatge 1
Amb motiu del Sant Jordi a la Rambla, el 17 d'abril, les entitats ripolletenques i la Regidoria de Solidaritat i Inclusió organitzaran diferents accions de conscienciació a la ciutadania sobre la situació dels refugiats. Així es va acordar en la reunió celebrada la tarda de dilluns, 4 d'abril, a la Sala d'Actes del Centre Cultural i a la qual van assistir una quinzena de persones.

La trobada, celebrada a instàncies de la Regidoria de Solidaritat i Inclusió, va servir també per informar de les darreres accions portades a terme des de l'Ajuntament de Ripollet en suport als refugiats. En aquest sentit, el regidor Fran Sánchez va informar de la situació actual a Catalunya i a Espanya, així com de les actuacions que han dut a terme les diferents entitats que estan treballant en aquesta matèria. Sánchez va posar en evidència la manca d'operativitat de l'estat i de les institucions europees i va destacar la importància de les iniciatives ciutadanes, de petites entitats i de món local.

A la trobada també es va donar compte de la transferència feta dels diners recaptats durant la campanya de suport als refugiats Refugees welcome que va tenir lloc a l'octubre. Els diners es van destinar a l'entitat Acció Solidària i Logística. Joan Carles Mompel, membre de l'entitat, va explicar les tasques de suport als refugiats que arriben des de les costes de Turquia a l'illa de Lesbos i a Idomeni. A més, l'entitat realitza la seva feina a diferents països com Senegal, Hondures, Grècia, entre altres, i s'ocupen de fer tasques de suport i rescat a la costa així com de distribució d'aliments als campaments. Aquelles persones que vulguin fer aportacions econòmiques, el compte de l'entitat és el ES46-2013-0441-1502-0107-0342.

Per acabar de concretar les accions de conscienciació, la Regidoria de Solidaritat i Inclusió ha convocat una altra reunió per divendres, 8 d'abril, a les set de la tarda, al casal de Joves (rambla de Sant Jordi, 6), oberta a totes aquelles persones que vulguin col·laborar.

E.P.