Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mobilitat a la zona de Maragall centra la darrera assemblea sobre el PMUS

Imatge 1.
Imatge 1
El sentit de circulació de Maragall i els carrers adjacents va ser el tema que va copsar l'assemblea del passat dissabte, 2 d'abril, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, sobre el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Ripollet. El Pla, que va ser aprovat inicialment al Ple del passat dijous, dia 1, ja compta amb nombroses aportacions i suggeriments de veïns i entitats, fruit de la desena de reunions i assemblees promogudes per l'Ajuntament en aquest sentit. Dissabte, a més, el regidor de Mobilitat i Transport Públic, Fran Sánchez, es va comprometre a realitzar una prova pilot no recollida al pla, que afecta el sentit dels carrers Àngel Guimerà, Sant Enric i Baixada de Sant Enric.
La prova consisteix en canviar de sentit el carrer Àngel Guimerà, de manera que en arribar al carrer de Sant Enric es pugui girar tant a la dreta com a l'esquerra (veure foto). A més, es demanarà pressupost del cost d'una instal·lació semafòrica en la cruïlla entre els carrers Àngel Guimerà i Maragall, per tal de permetre el pas segur de vehicles del carrer de Balmes), en sentit Montcada, cap a Àngel Guimerà (fletxa groga) sense necessitat d'anar a la rotonda del carrer de Molí, com fins ara. Però, tal i com va explicar Sánchez, aquesta actuació no està prevista al pressupost de 2016 i no es podrà realitzar a curt termini.

Aquesta proposta és la solució acordada entre els veïns presents i l'Ajuntament, que ja va ser llargament debatuda a l'assemblea anterior, a la seu de l'AV de Maragall. El malestar d'alguns veïns es remunta al canvi del sentit de circulació del carrer de Maragall, ara fa més d'un any. Inicialment, alguns veïns van proposar obrir la confluència entre els carrers Cot i Balmes, cosa que ha estat desaconsellada per la Policia Local, per una qüestió de seguretat, tal com mostrava un informe mostrat dissabte als veïns.

R.H.