Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor de Participació Ciutadana presenta als partits el projecte de la ràdio

El regidor de Participació Ciutadana, Alberto Castro, presenta durant aquesta setmana la proposta de “Funcionament i nova programació de Ripollet Ràdio” als diferents partits polítics amb representació municipal. En aquestes reunions, Castro mostrarà el projecte als grups, que té com a objectiu desencallar la ràdio de la situació actual, i els demanarà que facin aportacions. Un cop acabin els dos torns de reunions previstos, el nou document es portarà al recentment creat Consell Editorial de l’Ajuntament de Ripollet perquè li doni el vistiplau. El CEAR està presidit per la degana del Col·legi de Periodistes, Montserrat Minobis, i està format per partits polítics, entitats, professionals del sector i els tècnics municipals de comunicació. Finalment, el projecte definitiu haurà de passar pel Ple.

Castro va adreçar-se per escrit als portaveus municipals per convocar-los formalment a aquesta primera reunió sobre l'emissora municipal. A la seva carta, el regidor manifestava que compartia la preocupació expressada per alguns grups sobre aquest tema. I continuava dient que havia rebut l'encàrrec polític de desenvolupar l'àmbit de la comunicació, cosa per la qual ha volgut “estudiar el tema amb deteniment i no prendre solucions precipitades, que poden funcionar molt bé com a pegot però que no garanteixen que siguin les millors a mitjà i llarg termini”. Segons el regidor, “ara estic en disposició de presentar-vos una proposta, abans de tancar-la, de consolidació d'un model de ràdio pública, que pretén assegurar una programació plural i una estabilitat professional”. La carta als regidors acabava amb el desig que la primera trobada fos profitosa i que servís per compartir les inquietuds i pensaments dels diferents grups, per tal que en una segona reunió s'avanci cap a la solució definitiva.

Mentre no s’aprovi la nova graella, Ripollet Ràdio està emetent la programació de tardor-hivern, basada en continuïtat musical i butlletins horaris amb informació local i esportiva. L’emissora realitza de dilluns a divendres els programes: “Entrada Lliure”, de 10 a 13 hores, i “El Guateque”, de 17 a 20 hores. Dins d'aquest darrer espai es fa de 19 a 20 hores un avanç esportiu i la crònica dels resultats. Els migdies i els caps de setmana s’emet “Què de què!”