Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un concert de cantautors dóna el tret de sortida a la celebració del 5è aniversari de La Escalera

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dilluns, 21 de març, l'Associació Cultural de Música d'Autor La Escalera ha presentat al Centre Cultural el programa d'actes per a celebrar el seu 5è aniversari. Es tracta de diverses activitats gratuïtes i obertes a tothom. La commemoració de l'aniversari obre el teló el proper 9 d'abril amb el concert d'obertura '5 anys caminant juntes'. Es tracta d'un concert a càrrec de 8 cantautors que, com els mateixos membres de La Escalera reconeixen, "han ajudat molt a l'associació durant tots aquests anys". Aquest primer concert se celebrarà el 9 d'abril, al Teatre Auditori, a les 21 hores, i hi prendran part els artistes Permiso de la Dama, Patrycia, Dani Bernal, Miguel Ángel Bueno, Javi Jareño, Nelson Poblete, Lidia Uve i Alma de Boquerón.
La recollida de les entrades es pot realitzar a l'Aula Ítaca (de dilluns a divendres, de 17.30 a 19.30 h) o a Ripollet Ràdio (de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, excepte divendres a la tarda; a Setmana Santa restarà oberta els dies laborables només al matí). També es poden reservar entrades al mail alaescalera@gmail.com.

Activitats per a tots els públics
La Escalera ha preparat altres actes per celebrar el seu 5è aniversari. El 23 d'abril, aprofitant la diada de Sant Jordi, organitza al matí al Centre Cultural l'activitat infantil 'Pintem cançons', en la qual infants de 5 a 12 anys podran fer dibuixos a partir de diverses cançons que escoltin. L'entitat vol produir un videoclip a partir de les imatges d'aquesta activitat. Dissabte 7 de maig, l'entitat organitzarà la projecció del documental 'La Habana de la mafia' i una posterior xerrada amb el seu realitzador Xavier Esteve. Serà al Centre Cultural, a les 19 hores.

Per altra banda, el 18 de juny, celebrarà un concert d'homenatge a la música mexicana. Sota el títol 'Mèxic Canta', el pati del Centre Cultural acollirà les actuacions de diverses cantautores mexicanes establertes a Catalunya. La cita serà a les 20 hores. La Escalera també ha col·laborat amb l'Ajuntament de Ripollet en el concert que oferirà el cantautor Paco Ibáñez d'homenatge a Lorca i que tindrà lloc durant la Festa Major. Per últim, la celebració de l'aniversari acabarà amb un nou concert ofert per diversos cantautors, amb els que encara s'està acordant la seva presència. Aquest darrer concert es durà a terme el dissabte 10 de setembre, a les 21 hores, al Teatre Auditori.

Cinc anys de creixement
Javier Panadero i Miguel Molina, membres de La Escalera, s'han mostrat molt "contents per l'evolució que ha realitzat l'entitat durant aquests cinc anys". Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre, que va néixer l'abril del 2011 amb l'objectiu de fomentar i promocionar la cançó d'autor, sobretot de la cançó combativa i contestatària, i preservar-ne el record dels artistes ja desapareguts. Actualment compten amb més de 400 socis i, malgrat que els socis no paguen cap quota, l'entitat organitza actes periòdicament gràcies a l'esforç de tots ells. Amb els anys, a més, han aconseguit tota una xarxa de cantautors, que s'involucren en els seus esdeveniments. La Escalera realitza un programa a Ripollet Ràdio, que compta amb uns 2.300 oients, i darrerament ha iniciat un programa de televisió a Tele K i Canal 33 Madrid, dues plataformes d'internet.

J.S.