Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament fa un minut de silenci en record a les 13 víctimes de l'accident d'autocar a Freginals

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet s'ha afegit aquest dilluns al migdia a les mostres de condol per les víctimes de l'accident d'autocar que es va produir aquest diumenge, 20 de març, a la matinada i on van morir 13 estudiants d'Erasmus, de diverses nacionalitats, de la Universitat de Barcelona. L'accident va succeir a l'AP-7, a l'alçada de Freginals, a les terres de l'Ebre, quan els estudiants tornaven d'haver assistit a la crema de les falles de València. A les 12 del migdia d'aquest dilluns, 21 de març, representants del consistori i treballadors municipals, encapçalats per l'alcalde José María Osuna, han dedicat un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament.
D'aquesta manera, el consistori ha volgut expressar la seva consternació i la seva solidaritat vers els familiars i amics de les joves estudiants. En unes breus paraules que José María Osuna ha dedicat abans del minut de silenci, l'alcalde ha destacat que "tragèdies com aquestes ens fan recordar el malaurat accident que van patir fa 15 anys els alumnes de les escoles Germans Gabrielistes de Ripollet i Viladecans". En aquell accident, que es va produir a la població soriana de Golmayo, van perdre la vida 28 persones, la majoria joves de 2n i 3r d'ESO que es dirigien a un campament d'estiu a prop d'Aranda de Duero.

Respecte als actes en record a les 13 joves víctimes de l'accident d'autocar a les terres de l'Ebre, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis havien fet una crida poques hores abans per realitzar aquest homenatge en forma de minut de silenci. Diverses institucions s'hi han adherit, com ara el Consell Comarcal del Vallès Occidental, entre d'altres.

J.S.