Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convocada una nova mobilització unitària en defensa de l'ensenyament públic a la comarca

Imatge 1.
Imatge 1
La Junta de Personal Docent no universitari del Vallès Occidental ha convocat per aquest dimecres, 16 de març, a les 18 hores, una nova mobilització davant els Serveis Territorials del Vallès Occidental, a Sabadell (c/ Marquès de Comillas,67-69), per tal de continuar demanant cap tancament d'aules, no a la massificació a secundària i una reducció de ràtios. La Plataforma d'AMPA de Ripollet ha aprofitat la convocatòria per demanar a totes les famílies que se sumin a la protesta i així poder insistir en la construcció del 4t institut a la població.
Per la seva banda, la Coordinadora per l'Ensenyament Públic del Vallès Occidental, que també s'ha sumat a la convocatòria, ha fet públic un comunicat on valora els els continguts de la moció aprovada al Parlament de Catalunya el passat 3 de març sobre educació. Una moció que, a falta de concrecions i mesures, consideren que podria "obrir camí cap a una situació de millora en l'escola pública". És per això que reclamen la necessària participació de la comunitat educativa i l'establiment de canals per tal de poder fer-ho i concretar les mesures adients.

Quant als acords aprovats a la moció, la Coordinadora, que va exposar les seves reclamacions al manifest presentat el passat 9 de febrer, destaca els relatius a l'augment de recursos del sistema educatiu, la creació de línies de secundària, així com la vinculació de projectes entre centres de primària i secundària, l'elaboració d'un calendari d'execució d'obres abans de finalitzar el curs actual i la programació de l'oferta educativa per un període de 5-10 anys. La Coordinadora per l'ensenyament públic del Vallès Occidental també veu amb bons ulls l'acord de reconsiderar el mapa d'oferta escolar i el tancament de línies previst pel Departament d'Ensenyament. En aquest sentit, la Coordinadora reclama que s'estableixi una moratòria en tots els municipis catalans de com a mínim un any per tal que es puguin fer plans calendaritzats a cada municipi. Per últim, la Coordinadora també ha destacat de la moció que s'insti al Govern de la Generalitat "a obrir un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l'actual model educatiu i consensuar un nou marc legal fruit d'un gran pacte per l'educació que organitzi el sistema educatiu a Catalunya, adaptat a la nova realitat política i a l'actual context econòmic, social i demogràfic".

R.H.