Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Valoració molt positiva de la primera edició d'un innovador curs de recerca de feina

Imatge 1.
Imatge 1
Tant els formadors com els participants de la primera edició del Programa Essential d'apoderament integral n'han fet una valoració molt positiva. Es tracta d'un taller innovador i experimental de recerca de feina que s'ha realitzat per a un grup de 32 persones desocupades. El curs s'ha dut a terme durant el passat mes de febrer a la seu del Patronat d'Ocupació (carrer de Sant Sebastià, 26). Després de la bona acollida que ha rebut es planteja la possibilitat de tornar a realitzar una nova edició del programa durant aquest any.
L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va ser present l'últim dia del programa, dijous 25 de febrer, quan va tenir lloc el lliurament dels diplomes als alumnes que l'han finalitzat. El curs ha estat una proposta experimental amb una metodologia nova. Un dels seus propòsits és convertir al participant en un ésser actiu en la seva tasca de cercar feina, pel que l'alumne ha hagut d'agafar les regnes de la seva recerca de feina i dirigir cadascuna de les seves decisions. L'objectiu és transformar la seva situació d'atur en una oportunitat per reflexionar i prendre decisions.

Encara no es pot avaluar si els resultats d'inserció laboral o formativa són millors respecte d'altres cursos, però els formadors han comprovat que l'actitud i la motivació dels participants ha millorat. Per la seva banda, els participants al programa l'han puntuat amb una nota de 9 sobre 10. Aquest reconeixement tant d'uns com dels altres permet a l'Ajuntament i el Patronat d'Ocupació continuar en aquesta línia de buscar eines més innovadores per a la recerca de feina.

J.S.