Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell demana a les subministradores que contribueixin al fons contra la pobresa energètica

Imatge 1.
Imatge 1
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha demanat a les empreses subministradores d'aigua i energia que operen a la comarca que destinin un 2% del percentatge de la seva facturació a la creació d'un fons solidari. D'aquesta manera, els municipis podran abordar situacions de pobresa energètica. Aquesta petició es va formalitzar dijous passat, 3 de març, en el marc de la constitució d'una taula comarcal de treball. La taula estarà integrada per representants comarcals, municipals i de les principals companyies de llum, gas i aigua.
Aquest òrgan s'ha creat amb la funció principal de tirar endavant mesures urgents per fer front a la pobresa energètica. La nova taula també desenvoluparà programes de lluita i mitigació de la pobresa energètica. De la reunió, el Consell Comarcal va extreure que les companyies subministradores d'aigua han fet els deures i s'han intentat adaptar al compliment de la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica, però la resta de subministradores no ho han fet. Per aquest motiu, el Consell Comarcal recordarà per carta a totes les companyies que operen a la comarca que han de crear i posar aquest fons solidari a disposició dels ajuntaments a partir del càlcul del 2% de la seva facturació a cada municipi.

Segons Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, "ara per ara són els ajuntaments els qui hi estan abocant molts diners per pal·liar els casos de pobresa energètica; en el cas del Vallès Occidental hi dediquen més d'un milió d'euros". "Ja en tenim prou de bones paraules; per això, demanem a totes les companyies que s'impliquin i compleixin la normativa, no valen excuses", afirma el president del Consell Comarcal.

Foto: Consell Comarcal.

J.S.